Erzurum Haberleri, Erzurum Rehberi, Erzurum Şehir Rehberi, Erzurum Ticaret Rehberi, Universiade 2011, Haberler

Erzurum Universiade 2011
|
Erzurum City Guide
|
Erzurum Olympics
|
Giriş
|
Üye Ol
|
  
Kuaza
 
Microsoft Erzurum’da Bilişim Akademisi Açacak
Kategori: Eğitim, GündemEklenme Tarihi: Eyl 23rd, 2011Ekleyen: admin
262 views
Share |
Haber baglantisi

Dünya bilişim devi Microsoft sosyal sorumluluk ve eğitim etkinlikleri kapsamında Erzurum’da KOBİ ve Üniversite öğrencileri ile vatandaşlara yönelik tasarım, yazılım ve güvenli internet eğitimi verecek.

AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu’nun davetlisi olarak gelen Microsoft Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Programları Müdürü Recep Erdem Erkul, Erzurum’da Bilişim Akademisi açacaklarını açıkladı.

Yavilioğlu ile birlikte Vali Vekili Mehmet Gök, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Muammer Yaylalı ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile birlikte bir araya gelen Erkul, Bilişim Akademisi projesini görüştü.

Microsoft olarak, sosyal sorumluluk gereği Erzurumluların bilgisayar okur- yazarlığına katkı sağlamak, yazılım ve tasarım yeteneklerini geliştirmeye destek sağlamak olduğunu kaydetti.

Üniversiteler, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Sanayi Odası ile küçük ve orta ölçekli işletmeler ile Üniversite öğrencilerine teknik destek sağlamak ücretsiz yazılım bağışı gibi etkinliklerde bulunacaklarına işaret eden Erkul, “Sosyal sorumluluk kapsamında ve Sayın Milletvekili Yavilioğlu’nun ısrarları ile Erzurum’a Microsoft olarak Bilişim Akademisi’ni açacağız. Vatandaşlara, esnafa ve Üniversite öğrencilerine en az 3 yıl süreyle teknolojik destek sağlayacağız.” diye konuştu.

ErzurumUN KAZANIMI ÖNEMLİ

AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Microsoft’un Erzurum’a teknolojik destek sağlamasının önemli olduğunu belirtti.

Yavilioğlu, Erzurumluların ekim ayından itibaren hizmete başlaması planlanan Bilişim Akademisi’ne ilgi göstermesini istedi.

Bilgi çağında teknolojiyi kullanımının dünyayı küçük bir köy haline getirdiğine işaret eden Yavilioğlu, “Erzurumlu bilgi teknolojisiyle dünyaya açılacak. E-ticaretle, bilgisayar yazılımı, tasarımı ile teknolojik alt yapısını güçlendiren Erzurumlu bu sektörde önemli istihdam oluşturacak. Şehrin ekonomisi internet ortamında dünyaya açılacak. Erzurum elektronik ortam sayesinde hem dünyaya açılacak, hem de ürettiği yerel marka ve değerlerle global pazarda kendisine yer bulabilecek.” şeklinde konuştu.

(Cihan Haber Ajansı)

Share
 


Arama

Hürriyet Haberler

Kategoriler

Üye & Yazar girişi

Erzurum Universiade Tanıtım

Google Reklamlar

En Çok Okunan İçerikler

Arşiv Takvim
Eylül 2011
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Ağu   Eki »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Yazarlarimiz ve son yazilari
Editorun sectikleri