Erzurum Haberleri, Erzurum Rehberi, Erzurum Şehir Rehberi, Erzurum Ticaret Rehberi, Universiade 2011, Haberler

Erzurum Universiade 2011
|
Erzurum City Guide
|
Erzurum Olympics
|
Giriş
|
Üye Ol
|
  
Kuaza
 
Hes Şantiyesinde İş Makinesi Yakıldı
Kategori: Asayiş, GündemEklenme Tarihi: Eki 16th, 2011Ekleyen: admin
395 views
Share |
Haber baglantisi

Erzurum’da uzun süredir devam eden hidroelektrik santrali (HES) gerginliği yerini şiddete bıraktı.Tortum deresi üzerinde HES yapım çalışmalarını yürüten firmanın iş makineleri yakılarak kullanılamaz hale getirildi. Firma yetkilileri bölgede halkın galeyana getirilmeye çalışıldığını ileri sürerek konuyla ilgili dava açma hazırlığında olduklarını söyledi.

Tortum’un Bağbaşı Beldesine bağlı Aşağı Katıklı köyünde HES inşaatında görevli bir iş makinesi yakıldı. Yangının sebebinin kundaklama olduğu şüphesi üzerinde duruluyor. Şantiye çalışanlarının kendi imkanlarıyla müdahale ettiği yangın sonrası iş makinesi kullanılamaz hale geldi. Yangın anı çalışanlar tarafından kayda alındı. Olaydan 4 gün önce ise bir iş makinesinin balta ve testerelerle tahrip edildiği öğrenildi.

Yüklenici firmanın ortaklarından Salim Dursun, bir belediye başkanı, bir avukat ve bir ajans muhabirinin vatandaşları kışkırttığını iddia ederek, onlar hakkında davacı olacaklarını söyledi. Altı aydır bu tür sıkıntılar çektiklerini ifade eden Salim Dursun, “Vatandaşlar, makinelerimizi yaktı. Bağbaşı’nda makinemizi kırıp parçaladılar.” şeklinde konuştu. Bu olayın kötüye gittiğini de kaydeden Dursun, “Bunu yapanlar yakında arkadaşlarımızı, çalışanlarımızı öldürmeye başlar.” dedi.

Gece saatlerinde aldıkları ihbar üzerine Ödük çayı kenarına geldiklerini ifade eden Şantiye Kalfası Özer Öztürk, ellerinde bulunan bütün yangın tüpleriyle yangına müdahale ettiklerini anlattı. Olayın saat 4 civarında meydana geldiğini aktaran Öztürk, köylü vatandaşların olayı sadece izlediğini, kndilerine hiçbir şekilde yardım etmediklerini iddia etti.

Şantiye Kalfası Sebahattin Kurban ise olay yerine geldiklerinde alevlerin tüm makineyi sardığını, ağaçlara da sıçradığını, kendi imkânlarıyla müdahale ettikten sonra itfaiyenin olay yerine geldiğini kaydetti. Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.

(Cihan Haber Ajansı)
Share
 


Arama

Hürriyet Haberler

Kategoriler

Üye & Yazar girişi

Erzurum Universiade Tanıtım

Google Reklamlar

En Çok Okunan İçerikler

Arşiv Takvim
Ekim 2011
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Eyl   Kas »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Yazarlarimiz ve son yazilari
Editorun sectikleri