Erzurum Haberleri, Erzurum Rehberi, Erzurum Şehir Rehberi, Erzurum Ticaret Rehberi, Universiade 2011, Haberler

Erzurum Universiade 2011
|
Erzurum City Guide
|
Erzurum Olympics
|
Giriş
|
Üye Ol
|
  
Kuaza
 
Van ‘da Deprem – En çok ihtiyaç duyulan malzemeler
Kategori: Genel, Gündem, Manşet Haberleri, Sağlık - YaşamEklenme Tarihi: Eki 24th, 2011Ekleyen: admin
677 views
Share |
Haber baglantisi

Van’da meydana gelen depremin ardından Türk Kızılay’ı alarma geçti. Bölgednin özellikle battaniye, çadır ve içme suyu ihtiyacı bulunuyor. Bütün acil aramaların ise 112 ve 155 ile yapılacağı belirtildi.

Van Tavanlı merkezi 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından Türk Kızılay’ı alarma geçti. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Kızılay, “Ankara’daki Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi’nde bir kriz masası oluşturulduğu”nu açıkladı.

Kızılay’ın Erzurum, Muş ve Elazığ Yerel Afet Müdahale ve Lojistik Merkezlerinden çok sayıda malzeme gönderildiği bildirilen açıklama şöyle:

“Yerel lojistik merkezlerinden çok sayıda çadır, battaniye ve gıda malzemesi bölgeye doğru yola çıkarıldı. Türk Kızılayı’nın ekipleri bölgede durum ve ihtiyaç tespit çalışmalarına devam ediyor. Bölgedeki kan merkezleri de yaralılar için gerekli kanı ulaştırmak için çalışmalarına başladı. Bölgede arama kurtarma ekipleri, iş makinaları ve içme suyu ihtiyacı bulunuyor.”

Yardım malzemelerinin bölgeye aktarımı için tüm hazırlıkların tamamlandığı ifade edilen açıklamada, “Türk Kızılayı bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmektedir” denildi.

YARDIM KONVOYLARI YOLA ÇIKTI / WEB TV

TOPLANAN YARDIMLAR DEPREMZEDELERE DAĞITILDI / WEB TV

Haberin Devamı için tıklayınız…

 

 

 

 

 

 

 

Share
 


Arama

Hürriyet Haberler

Kategoriler

Üye & Yazar girişi

Erzurum Universiade Tanıtım

Google Reklamlar

En Çok Okunan İçerikler

Arşiv Takvim
Ekim 2011
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Eyl   Kas »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Yazarlarimiz ve son yazilari
Editorun sectikleri